Terug naar selectie

Spoorbrug Nijmegen 

Foto:
Foto: E.J.Huisinga.
Toelichting:
PlaatsNijmegen 
GemeenteNijmegen 
ProvincieGelderland 
Brugtypevakwerkbrug 
Brugsoortvast 
Materiaalteak 
Bouwjaar1985 
Rijksdriehoekcoordinaat-X187,720 
Rijksdriehoekcoordinaat-Y429,460 
(Spoor-, water-) wegArnhem Nijmegen. 
Kruisende (Spoor-, water-) wegWaal 
Verkeersfunctietreinverkeer 
Bruglengte (m)237,00 
Brugbreedte (m)11,80 
Hoofdoverspanning235 m,00 
Doorvaartwijdte (m)0,00 
Monument nummer 
Monumentgeen 
NBS-objecten archief31.23.01 
NBS-bibliotheek nr. 
GegevensbronBouwen met Staal nr. 64 en 178. 
BeheerderProRail ProRail 
BijzonderhedenEnkelvoudige vakwerkbrug voor dubbelspoor met parabolische bovenrand. Betonnen aanbruggen aan Lentse zijde. Afstand tussen de hoofdliggers bedraagt 11,80 m. Aan de zijde van de verkeersbrug is naast de hoofdligger in 2004 een fietsbrug bevestigd(de zg. "Snelbinder"). Deze brug ligt op twee opleggingen en "leunt" middels pendelstaven tegen de spoorbrug. Zie foto's. 
MemoriaDe spoorbrug,geopend in 1879 was in het kader van het vervangingsplan van de Nederlandse Spoorwegen aan vervanging toe. Met de nieuwe brug kan men met één rivierpijler minder volstaan. De brug werd bij De Groot en Penn en Bauduin gefabriceerd en in de buurt van de uiteindelijke locatie samensteld en vervolgens ingevaren. De in maart 2004 aangebrachte fietsbrug is vervaardigd door Victor Buyck Steel construction. 
Alle foto's

Terug naar selectie

Heeft u aanvullende gegevens over deze brug of bent u van mening dat sommige gegevens niet juist zijn, dan stellen wij uw reactie, aan info@bruggenstichting.nl zeer op prijs. Vemeld a.u.b. de naam en plaats van de brug.