Terug naar selectie

Rode brug 

Foto:
Jansen Venneboer.
Toelichting:
Vormgeving ophaalbrug van Marja Haring, zie ook Spaansebrug in Rotterdam. Foto genomen tijdens de opening van de nieuwe brug.
PlaatsUtrecht 
GemeenteUtrecht 
ProvincieUtrecht 
Brugtypeophaalbrug 
Brugsoortbeweegbaar 
Materiaal 
Bouwjaar2009 
Rijksdriehoekcoordinaat-X135,800 
Rijksdriehoekcoordinaat-Y457,630 
(Spoor-, water-) wegJagerskade - Omloop 
Kruisende (Spoor-, water-) wegVecht, km. 1,29 
Verkeersfunctiegemengd verkeer 
Bruglengte (m)10,39 
Brugbreedte (m)13,00 
Hoofdoverspanning0,00 
Doorvaartwijdte (m)8,00 
Monument nummer 
Monumentgeen 
NBS-objecten archief 
NBS-bibliotheek nr. 
GegevensbronJansen Venneboer. 
BeheerderGemeente Utrecht 
BijzonderhedenOphaalbrug met eigentijdse vormgeving. Betonnen landhoofden. Brugaandrijving d.m.van twee cirkelvormig gebogen heugels met aandrijving in de hameikolommen van de 'poort'. De brug is voorzien van één rijstrook voor lokaal autoverkeer, er is hiervoor een 'om en om'-regeling geïnstalleerd. Naast de rijweg zijn twee fietspaden en twee voetpaden (zie foto 3). Het val is ca. 10,4 m lang en 13 m breed. 
MemoriaDe brug is de vierde op deze lokatie en vormt een schakel in de reeks ophaalbruggen over de Vecht tussen Muiden en Utrecht. De rode kleur is gekozen omdat de voorgaande bruggen ook rood waren. Het ontwerp is van het Ingenieursburea Gemeentewerken Rotterdam, architect M. Haring. Uitvoering Jansen Venneboer in Wijhe. 
Alle foto's

Terug naar selectie

Heeft u aanvullende gegevens over deze brug of bent u van mening dat sommige gegevens niet juist zijn, dan stellen wij uw reactie, aan info@bruggenstichting.nl zeer op prijs. Vemeld a.u.b. de naam en plaats van de brug.