Terug naar selectie

Suurhoffbrug 

Foto:
Foto Gemeentewwerken Rotterdam. Op de voorgrond (blauw) de spoorbrug, daarnaast de verkeersbrug. Beide op gemeenschappelijke pijlers. Op de achtergrond de beweegbare bruggen.
Toelichting:
PlaatsRotterdam 
GemeenteRotterdam 
ProvincieZuid-Holland 
Brugtypeonbekend 
Brugsoortonbekend 
Materiaal 
Bouwjaar1973 
Rijksdriehoekcoordinaat-X66,920 
Rijksdriehoekcoordinaat-Y439,500 
(Spoor-, water-) wegVerbinding Maasvlakte - Europoort. 
Kruisende (Spoor-, water-) wegHartelkanaal, km. 18,5 
Verkeersfunctietreinverkeer 
Bruglengte (m)232,75 
Brugbreedte (m)11,50 
Hoofdoverspanning0,00 
Doorvaartwijdte (m)24,00 
Monument nummer 
Monumentonbekend 
NBS-objecten archief 
NBS-bibliotheek nr. 
GegevensbronGemeentewwerken Rotterdam. 
BeheerderProRail ProRail 
BijzonderhedenDe spooroverbrugging bestaat uit een noordelijke aanbrug van 40 m met een tussensteunpunt, een basculebrug met brugkelder van 41 m en een zuidelijke aanbrug(tuibrug) van 150 m met een pyloonpijler en een tussensteunpunt tussen pijler en landhoofd. De onderbouw is uit beton vervaardigd. 
MemoriaDe overbrugging is de eerste op deze locatie. De brug is genoemd naar de minister van V & W J.G. Suurhoff (1905-1967) die een belangrijk deel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de havens van Rotterdam. De Suurhoffbrug verwierf twee staalprijzen, de Nederlandse Staalprijs in 1972 en de Europese Staalprijs in 1973. De brug is in 1982, i.v.m. de verbreding van het Hartelkanaal, met 450 mm opgevijzeld. 
Alle foto's

Terug naar selectie

Heeft u aanvullende gegevens over deze brug of bent u van mening dat sommige gegevens niet juist zijn, dan stellen wij uw reactie, aan info@bruggenstichting.nl zeer op prijs. Vemeld a.u.b. de naam en plaats van de brug.