Terug naar selectie

Merwedebrug(boogbrug/basculebrug/aanbruggen). 

Foto:
Foto Foto AVV-ViN. Rechts de basculebrug en betonnen aanbrug. Links de betonnenaanbrug..
Toelichting:
PlaatsPapendrecht 
GemeentePapendrecht 
ProvincieZuid-Holland 
Brugtypeonbekend 
Brugsoortonbekend 
Materiaalteak 
Bouwjaar1967 
Rijksdriehoekcoordinaat-X108,020 
Rijksdriehoekcoordinaat-Y426,280 
(Spoor-, water-) wegN 3, topcode 38C-100. 
Kruisende (Spoor-, water-) wegBeneden Merwede. 
Verkeersfunctiegemengd verkeer 
Bruglengte (m)1032,00 
Brugbreedte (m)17,00 
Hoofdoverspanning203 m,00 
Doorvaartwijdte (m)193,00 
Monument nummer 
Monumentgeen 
NBS-objecten archief33.03.01/02 
NBS-bibliotheek nr. 
GegevensbronBouwdienst RWS.; Hr.S. de Bie. 
BeheerderRijkswaterstaat Dienskring Zuid-Hollandse Waarden. 
BijzonderhedenBoogbrug: Staafboog met trekband, waarbij de kokervormige hoofdliggers tezamen met de stalen rijvloer de trekband vormen, de trekband is d.m.v. tuikabels diagonaalsgewijs aan de boog opgehangen. Stalen hoofdoverspanning(lengte 208,44 met aan de Noordzijde een basculebrug en aan de Noord- en Zuidzijde betonnen viaducten. Boogbrug:Gelaste rijvloerconstructie met in het werk afgeklonken verbindingen. De rijvloer is d.m.v. hangkabels (uitwendige diam. 79,5mm) diagonaalsgewijs aan de bogen opgehangen. De onderbouw is voorzien van metselwerk. Voet/fietpaden 4 kN/m2. Basculebrug: lengte val ca. 33,3 m, breedte 20 m.Brugaandrijving d.m.v rondsels via schelp en tandbanen in brugkelder. Doorvaartbreedte ca. 25m. Aanbruggen: betonnen liggerbruggen met lengten van 315,9 m en 454,9 m totale overbrugging ca 1032 m. 
MemoriaDe boogbrug is op het terrein van de fabricerende firma volledig afgebouwd waarna de deze op bakken is geplaatst en ingevaren. Aannemers:Staalconstructie: Koninkl. Fabr. Penn en Bauduin N.V. te Dordrecht Montage: Koninkl. Fabr. Penn en Bauduin N.V. te Dordrecht Pijlers/landhoofden: N.V. Visser en Smits Aannemings Maatschappij te Zwijndrecht 
Alle foto's

Terug naar selectie

Heeft u aanvullende gegevens over deze brug of bent u van mening dat sommige gegevens niet juist zijn, dan stellen wij uw reactie, aan info@bruggenstichting.nl zeer op prijs. Vemeld a.u.b. de naam en plaats van de brug.