Terug naar selectie

Meernbrug 

Foto:
Foto E.J.Huisinga dd. 2005
Toelichting:
PlaatsUtrecht 
GemeenteUtrecht 
ProvincieUtrecht 
Brugtypeboogbrug 
Brugsoortvast 
Materiaalteak 
Bouwjaar1974 
Rijksdriehoekcoordinaat-X134,030 
Rijksdriehoekcoordinaat-Y454,550 
(Spoor-, water-) wegDs. Martin Luther King laan, topcode 31H-111 
Kruisende (Spoor-, water-) wegAmsterdam-Rijnkanaal, km 38,16. 
Verkeersfunctiegemengd verkeer 
Bruglengte (m)180,00 
Brugbreedte (m)18,79 
Hoofdoverspanning124,55 
Doorvaartwijdte (m)108,00 
Monument nummer 
Monumentgeen 
NBS-objecten archief 
NBS-bibliotheek nr. 
GegevensbronBouwdienst RWS: Disk-paspoort. 
BeheerderRijkswaterstaat Dienstkring A'dam-Rijnkanaal 
BijzonderhedenGeklonken verstijfde staafboog met trekband. De trekband is d.m.v. stalen hangers aan de boog bevestigd. De hoofdliggers zijn geklonken dubbelwandige plaatliggers(hoedliggers) doorgaand over 3 velden. Het middelste veld is verstijfd met een dubbelwandige plaatliggerstaafboog (hoedliggers). Verder heeft de brug langsliggers, dwarsdragers en een boven- en onderwindverband. De voet/fietspaden aan de Noordzijde hebben een orthotrope rijdek en is berekend op 4 kN/m2 vlgs NEN 6788. De onderbouw is voorzien van metselwerk. Info:S.de Bie 
MemoriaDeze brug is in 1936 gebouwd en is afkomstig van de overbrugging van het A'dam-Rijnkanaal, de oude Galecopperbrug in de A 12. Na het inkorten van de eindvelden en het verwijderen van het betondek is deze brug in 1974 op bakken geplaatst en naar zijn ligplaats gebracht en ingevaren. Hierna is er een nieuw gewapend betonnen dek op aangebracht. In 1985 is aan de Noordkant de brug verbreed met een stalen voet/fietspad. 
Alle foto's

Terug naar selectie

Heeft u aanvullende gegevens over deze brug of bent u van mening dat sommige gegevens niet juist zijn, dan stellen wij uw reactie, aan info@bruggenstichting.nl zeer op prijs. Vemeld a.u.b. de naam en plaats van de brug.